Toți oamenii, odată cu trecerea anilor, experimentează diverse schimbări în corpul lor. Simțul vederii, desigur, suferă și consecințele îmbătrânirii. În general, de la 40 sau 45 de ani, cea mai mare parte a oamenilor, inclusiv cei care nu au suferit vreodată de vreo boală sau eroare de refracție, încep să aibă dificultăți în concentrarea asupra obiectelor apropiate: acest fenomen se numește presbiopie.

De asemenea, în timpul bătrâneții, pot apărea alte boli care necesită oamenilor că vă aflați în această fază a ciclului lor de viață, pentru a întări măsurile de precauție și îngrijirea ochilor.

Bolile dețin vechiul – presbiopia

După cum am menționat mai sus, cei 40/45 de ani se caracterizează prin dificultăți de a vedea de aproape din cauza poziționării defectuoase a obiectivului. Acest defect, cu excepția cazului în care este corectat cu ochelari sau cu o intervenție chirurgicală refractivă, pe lângă prevenirea desfășurării corecte a multor activități zilnice, cum ar fi citirea sau coaserea, poate provoca, de asemenea, inconfortabil pentru ochi și o durere de cap.

Ochi uscați

Producerea necorespunzătoare sau inexistentă de lacrimi este cauza uscării ochilor. În cele mai extreme cazuri, suferința lipsei de lacrimi produce simptome foarte enervante, cum ar fi senzația de a avea „pietre mici” în ochi, mâncărime, arsură, ulcerație, inflamație și infecție. Cea mai comună soluție la această problemă este administrarea de lacrimi artificiale.

Cataractă

Cataracta face opac cristalinul ochiului care, cu excepția cazurilor extrem de rare, apare doar la vârstnici. Singurul tratament care îl rezolvă este intervenția chirurgicală (care oferă facilitatea unei lentile intraoculare în înlocuirea cristalinei), rezultatele acestei intervenții, mai puțin că există complicații suplimentare și alte boli, sunt foarte bune. De fapt, în majoritatea cazurilor, pacientul revine pentru a vedea perfect după intervenție.

Glaucom

Glaucomul este o boală severă, care apare, adesea, în decursul a 40 de ani și care trebuie tratată cât mai repede posibil, deoarece poate provoca leziuni ireversibile pentru nervul optic sau orbire, parțială sau totală. Glaucomul este determinat de intraocularul cu presiune ridicată, care, în fazele sale inițiale, deseori, nu prezintă simptome, din acest motiv este esențial să fie diagnosticat mai devreme, astfel încât să poată realiza unele tratamente eficiente, cum ar fi administrarea de picături pentru ochi, medicamente și, în anumite cazuri, intervenții chirurgicale.

Degenerescenta maculara

Degenerarea maculară este o boală care este prezentă la bătrânețe, care provoacă deteriorarea zonei centrale a retinei, numită macula. Această boală determină pierderea vederii, periferică sau centrală, sau poate determina o viziune distorsionată.

Probleme cu pleoapele

Multe persoane în vârstă suferă de diferite afecțiuni, cum ar fi umflarea marginii pleoapelor (blefarită) sau tumori care trebuie tratate imediat pentru a evita complicații suplimentare, cum ar fi ulcere în cornee.

Acțiuni preventive cu sugestii de salvare a vederii

Așa cum am văzut pentru tratamentul diferitelor boli oculare asociate îmbătrânirii, prevenirea este cea mai bună garanție pentru a vă bucura de un ochi bun sănătos chiar și la vârsta foarte avansată. Prin urmare, cel mai bun sfat este, mai presus de toate, începând cu 40 de ani, să vă supuneți unei vizite de oftalmologie cel puțin o dată pe an pentru a face o examinare plină de ochi.

Alte recomandări sunt următoarele:

  • Mergeți urgent la medicul oftalmolog dacă observați aceste simptome: pierderea bruscă a vederii, vederea încețoșată sau intermitentă sau orice altă anomalie.
  • Consumați alimente bogate în vitaminele A, C și magneziu, cum ar fi morcovii, broccoli, citrice, salată verde sau pește.
  • Dacă utilizați ochelari sau lentile pentru a vă contacta, asigurați-vă că conținutul lor este corect pentru ochii noștri.
  • Evitați acele situații medii care pot cauza probleme ochilor, cum ar fi aerul condiționat, curenții de aer puternici sau lumina excesivă a soarelui.

Anii inițiali nu trebuie să fie sinonimi cu suferința vizibilității slabe, deoarece rezultă o calitate slabă a vieții sau restricții majore în activitățile zilnice. De fapt, există cazuri de oameni aproape 100 care văd bine. Prevenirea și îngrijirea medicală în caz de nevoie sunt cei doi piloni pe care ne bazăm pentru a ne proteja viziunea asupra sănătății pe parcursul mai multor ani.

Ai grijă de ochii tăi. Și „acum este cunoscută sub numele de„ utilizarea computerelor, machiajul și obiceiurile incorecte zilnic, poate stresa și dăuna vederii noastre! Și, bine, deci, să acordăm atenția corectă pentru a ne îngriji ochii .. Zilnic!

Până acum, inalienabil, în societatea de astăzi, au devenit PC-uri, smartphone-uri și tablete, care au folosit mai multe ore în timpul zilei, tind să dea naștere următoarelor tulburări:

  • Arsură oculară
  • iritare ochi
  • Pleoapele grele

Aceste tulburări, pot deveni cronice și pot fi însoțite de oboseală, vedere, dificultăți de concentrare și dureri de cap.

Pentru a evita aceste probleme, ar trebui să învățăm și să punem în practică măsurile de precauție care urmează:

  • așezați biroul în poziția corectă, astfel încât lumina să vină în lateral.
  • faceți o pauză de cel puțin 15 minute la fiecare 2 ore de muncă.
  • amplasați monitorul la distanța corectă (în linie dreaptă, la cel puțin 60 cm de față).

Chiar și curățarea corectă a ochilor și a zonelor adiacente devine esențială pentru menținerea unui ochi bun și sănătos; Ar trebui să demachieze înainte de a dormi, să utilizeze produse adecvate curățării zonei din jurul ochilor, să acorde atenție aplicării machiajului și să acorde atenție expirării produselor pe care le căutați (detergenți lichizi, lent la contact , substituie lacrima). Un standard bun, ar trebui, în plus, să nu frecați ochii în mod repetat, pentru a evita infecțiile bacteriene sau iritarea.